Gode abonnementer blir stadig viktigere for en god spillopplevelse

Uansett om du spiller på konsoll eller mobil har bredbånd og mobil blitt en svært viktig del av hverdagen. Dette skyldes at de færreste spill i dag er lokale, men at de fleste isteden er tilknyttet en server som henter både innhold og andre spillere. Denne utviklingen har også gjort at en stabil tilkobling har blitt viktigere enn tidligere, da hakkete spill og dårlig tilkobling kan sette en bråstopp for spillet ditt.

I dag kommer de fleste mobilabonnement med fri tale og SMS, men datakvoten kan variere kraftig i pris. Derfor bør du aktivt sammenligne mobilabonnement for å finne frem til det mest kostnadseffektive alternativet. Når du skal finne det beste alternativet bør du se på stabilitet, hastighet og muligheten for data rollover. Dette vil sørge for at det du faktisk betaler for, og en tilkobling som er pålitelig. Mange norske spillere foretrekker å spille på mobil eller nettbrett, men da vil det være kjedelig å vinn på casino, for deretter å miste tilkoblingen fordi du gikk tom for data.

Slik sammenligner du abonnementspriser

Mange lar seg friste av det billigste alternativet, men her bør man sette seg litt bedre inn i detaljene før man tar en avgjørelse. Det er nemlig en rekke faktorer som spiller inn når du skal velge hvilket mobilabonnement som er best for din bruk. Vi skal gå litt nærmere gjennom noen punkter du bør tenke på før du får en ubehagelig overraskelse på neste faktura.

  • Bruk – Det første du bør tenke på, er hvordan du egentlig bruker mobilen din. Dersom du stort sett snakker i telefon ved å ringe eller sende SMS, vil det være lite nødvendig å ha en stor datakvote. Bruker du derimot telefonen primært til spill eller annen underholdning kan det være lurt å finne et abonnement stor datakvote.
  • Hastighet – Mange av de billigste abonnementene har begrensninger på hastighet. Du bør derfor sjekke dette før du velger et abonnement med stor datakvote, men lav hastighet.
  • Telefonnett – I Norge finnes det tre ulike base nettverk som de forskjellige tilbyderne benytter seg av. Her kan du velge mellom Telenor (gamle televerket), Telia (Netcom) og det nye nettverket til Ice. De forskjellige nettverkene tilbyr ulik dekning, så du bør undersøke at den operatøren du velger har god dekning i ditt område.

Finn frem til de beste tilbudene

Det er stor konkurranse om forbrukerne i markedet, og dette er noe du kan nyttiggjøre deg av når du skal finne ditt neste mobilabonnement. Dersom du får to tilbud som er nesten helt like, kan du forsøke å sette de opp mot hverandre. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å ta kontakt med begge tilbydere og si at du ikke klarer bestemme deg. I de fleste tilfeller vil de forsøke å gi deg et bedre tilbud for at du skal velge nettopp deres avtale. Her kan du fort spare noen kroner i form av gratis introduksjonsperiode, høyere datakvote til samme pris eller andre ulike fordeler så det er absolutt verdt forsøket.