Beste gratis strømmetjenester

Med alle de utallige strømmetjenestene som finnes på markedet i dag, kan det å finne det helt riktige tilbudet godt føles litt som å lete etter en nål i en høystakk. Men heldigvis finnes det noen virkelig gode alternativer der ute. Både enkelte gratis strømmetjenester og tjenester som tilbyr gratis prøveperioder eller reklamefinansierte versjoner av tjenestene sine. Dette kan være en super måte å utforske nytt innhold uten å betale en krone.

Hva er strømmetjenester?

Strømmetjenester er digitale plattformer som gir brukerne mulighet til å nyte filmer, TV-serier, dokumentarer, musikk, lydbøker og annet innhold via internett. I motsetning til tradisjonell TV, som sender programmer på faste tidspunkter, lar strømmetjenester brukerne benytte seg av innholdet akkurat når det passer dem best. Dette kalles også on-demand-innhold.

Ved å abonnere på en av de populære norske strømmetjenestene, får du tilgang til et enormt bibliotek av innhold som kan strømmes direkte til enheten din. Enten du bruker en smart-TV, datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, kan du enkelt finne og se favorittinnholdet ditt uten å måtte laste det ned.

Beste gratis strømmetjenester for filmer og TV-serier

For dem som ønsker helt gratis strømmetjenester, finnes det flere gode alternativer. I Norge tilbyr NRK sin egen strømmetjeneste, NRK TV, som gir gratis tilgang til et bredt utvalg av TV-serier, filmer, dokumentarer og nyheter. Dette er et utmerket valg for dem som vil ha kvalitetssikret innhold uten kostnad. I tillegg tilbyr noen av de populære strømmetjenestene gratis prøveperioder for nye brukere. Dette gir deg muligheten til å utforske deres omfattende innholdsbibliotek, før du bestemmer deg for om du vil abonnere.

Netflix

Netflix er kanskje den mest kjente strømmetjenesten globalt, kjent for sitt brede utvalg, inkludert prisvinnende serier, filmer og dokumentarer, samt originalinnhold som «Stranger Things» og «The Crown.» Dessverre tilbyr Netflix ikke lenger gratis prøveperioder. Men for dem som ønsker å prøve tjenesten, kan noen mobilselskaper som T-Mobile inkludere Netflix-abonnementer i sine pakker uten ekstra kostnad​. Pris: 89-179 kr/mnd.

Disney+

Disney+ har raskt blitt en favoritt blant strømmeentusiaster, spesielt blant barnefamilier og nostalgikere, som elsker Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, og National Geographic. Disney+ tilbyr ikke en gratis prøveperiode på månedlig basis, men de har av og til kampanjer som gir nye abonnenter en uke gratis og muligheten til å utforske Disney’s store arkiv av filmer og serier. Ellers kan man finne tilbud gjennom tredjepartstjenester og mobiloperatører som tilbyr Disney+ som en del av deres pakker​. Pris: 89 kr/mnd.

HBO Max

HBO Max er kjent for sitt premium-innhold, inkludert kritikerroste ikoniske serier som «Game of Thrones,» «The Sopranos,» og nyere hits som «Succession.» HBO Max har sluttet med å tilby gratis prøveperioder direkte via sin plattform. Likevel, nye brukere kan ofte finne gratis prøveperioder gjennom tredjepartstjenester, som for eksempel Amazon Prime Channels, eller via spesifikke kampanjer​. Pris: 89 kr/mnd.

SF Anytime

SF Anytime er en svensk tjeneste som skiller seg ut ved å tilby en pay-per-view-modell, hvor brukerne betaler per film eller episode de ønsker å se. Dette kan være et godt alternativ for de som ikke ønsker å binde seg til et månedlig abonnement. De tilbyr også noen gratis filmer og serier, som kan være en fin måte å teste ut tjenesten på før man kjøper noe. Pris: varierer per innhold.

Viaplay

Viaplay er en skandinavisk strømmetjeneste som tilbyr en miks av sport, filmer, TV-serier og barneprogrammer. De tilbyr også originalt innhold. Tjenesten er spesielt populær i Skandinavia, med et sterkt fokus på sport og originalt innhold fra Norden. Viaplay tilbyr en 7-dagers gratis prøveperiode for nye abonnenter, noe som gir brukerne en mulighet til å utforske tjenestens innhold uten kostnad før de bestemmer seg for et abonnement​​. Pris: 129-329 kr/mnd.

Hva er forskjellen mellom en strømmetjeneste og en streaming tjeneste?

Begrepene strømmetjeneste og streamingtjeneste brukes ofte om hverandre, hvor forskjellen er at «strømmetjeneste» er det norske begrepet for en streamingtjeneste. Strømmetjenester refererer gjerne spesifikt til plattformer som tilbyr video- og lydinnhold over internett (tjenester som Netflix, Disney+ og Spotify), mens noen benytter ordet «streamingtjenester» som et bredere begrep, som kan inkludere både strømmetjenester og live-streaming-plattformer som Twitch og YouTube Live, hvor innholdet streames i sanntid.

Hvilke strømmetjenester bør jeg velge?

Valget av strømmetjeneste avhenger av dine personlige preferanser og behov. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge:

  • Film- og TV-elskere: Netflix og HBO Max tilbyr et bredt utvalg av filmer og serier, inkludert mange originale produksjoner.
  • Barnefamilier: Disney+ er et opplagt valg med sitt omfattende bibliotek av familievennlig innhold.
  • Sportsentusiaster: Viaplay tilbyr et bredt utvalg av sportsinnhold, inkludert live-sport og eksklusive sportsdokumentarer.
  • Musikk- og podcast-fans: Spotify og Apple Music er utmerkede valg for de som foretrekker lydinnhold.
  • De som ønsker variasjon: Amazon Prime Video gir tilgang til både film, TV-serier, musikk og til og med bøker.

Ved å vurdere hva slags innhold du mest interesserer deg for, kan du finne den strømmetjenesten som passer best for deg.

De beste gratis strømmesidene du trenger VPN for å få tilgang til

Noen av de beste gratis strømmesidene er geografisk begrenset, noe som betyr at du trenger en VPN (Virtual Private Network) for å kunne få tilgang til dem fra Norge. Her er noen populære valg:

  • BBC iPlayer: Tilbyr et stort utvalg av britiske serier og filmer, men er kun tilgjengelig i Storbritannia. En VPN kan hjelpe deg med å få tilgang.
  • Peacock: NBCs strømmetjeneste tilbyr mange gratis filmer og serier, men er geografisk begrenset til USA.
  • Hulu: Selv om det meste Hulu-innhold krever et abonnement, tilbyr de også noen gratis episoder av populære serier. Igjen, en VPN er nødvendig for tilgang utenfor USA.

Strømmetjenester med filmer og serier for barn

Strømmetjenester som fokuserer på barneinnhold er svært populære blant familier. Disney+ er kanskje den mest kjente, med sitt omfattende bibliotek av Disney-klassikere, Pixar-filmer, Marvel-serier og mer. Netflix har også et solid utvalg av barneprogrammer og familiefilmer.

Amazon Prime Video tilbyr en rekke barneserier og filmer, inkludert populære titler som «Peppa Pig» og «Shaun the Sheep». YouTube Kids er en annen flott plattform, med et bredt spekter av barnevennlig innhold som er kuratert for å være trygt for de yngste seerne.

Strømmetjenester med podcasts og lydbøker

For dem som foretrekker lydinnhold de kan ha med på øret mens de løper en tur, eller ligger i sofakroken, eller henger opp en vask, så finnes det en rekke strømmetjenester som tilbyr både podcasts og lydbøker. Spotify er en ledende aktør innen streaming av musikk og podcaster, med et enormt bibliotek som dekker alle sjangre.

Audible, som er en del av Amazon, er den mest kjente tjenesten for lydbøker. De tilbyr et stort utvalg av lydbøker innenfor alle sjangre, fra krim til selvhjelp. Og ellers er Apple Podcasts også en populær plattform for dem som ønsker å utforske et bredt utvalg av ulike podcaster.

Vanlige spørsmål

Hvilke typer innhold kan jeg se på en strømmetjeneste?

På en strømmetjeneste kan du se filmer, TV-serier, dokumentarer, barneprogrammer og noen ganger også sportsinnhold. Noen tjenester tilbyr også musikk, podcaster og lydbøker.

Hvordan fungerer en strømmetjeneste?

En strømmetjeneste fungerer ved at innholdet blir sendt til din enhet via internett, slik at du kan se eller høre på det direkte, uten å skulle laste ned innholdet. Du trenger bare en stabil internettforbindelse og en enhet som støtter tjenesten.

Hva koster det å abonnere på en strømmetjeneste?

Kostnaden for å abonnere på en strømmetjeneste varierer avhengig av tjenesten og hvilken plan du velger. Priser kan variere fra rundt 60 kroner til over 150 kroner per måned. Flere tjenester tilbyr også gratis prøveperioder, så det kan være verdt å undersøke.