MyCall er et mobilabonnement som har spesialisert seg på å tilby gode priser for samtaler i utlandet og er spesielt godt egnet for gjestearbeidere og innvandrere som ønsker å holde kontakt med familie og venner i hjemlandet. Selskapet har et bredt utvalg av abonnementer som passer til ulike behov og budsjett.

Hva er MyCall?

MyCall ble etablert i 2001 som Lebara, og har spesialisert seg på å tilby mobilabonnement til mennesker som bor og jobber i Norge, men som regelmessig ringer og sender meldinger til utlandet. Selskapet ble senere kjøpt opp av Network Norway i 2007, ble fusjonert med OneCall i 2013, og ble til slutt kjøpt opp av Telia i 2015.

MyCall har vunnet flere priser, inkludert «Årets Markedsfører» i 2012 og «Brobyggerprisen» i 2013, og har fortsatt fokus på sin opprinnelige kundegruppe. Selskapet har også en flerkulturell stab som er i stand til å håndtere kundehenvendelser på en rekke språk.

Hva tilbyr MyCall?

MyCall tilbyr en rekke forskjellige mobilabonnementer som er tilpasset ulike behov og budsjett. Abonnementene er delt inn i tre hovedkategorier: «MyCall EU+», «MultiZone Blue» og «MultiZone Pink», samt «Mixit» og kontantkort. Hver kategori har forskjellige fordeler og priser.

  • «MyCall EU+» er abonnementet for de som ønsker å ha tilgang til datapakker til gode priser mens de reiser i Europa. Abonnementet tilbyr datapakker fra 100MB til 50 kr/mnd til 30GB til 300 kr/mnd. I tillegg har «MyCall EU+» inkludert fri roaming i EU/EØS-landene, slik at du kan bruke telefonen din uten ekstra kostnader når du er på reise i disse landene.
  • «MultiZone Blue» og «MultiZone Pink» er abonnementer som er spesielt designet for personer som ønsker å holde kontakten med venner og familie i flere land også utenfor EU. Disse abonnementene inkluderer 2GB eller 4GB datapakker og tilbyr ringing til henholdsvis 39 land og 63 land. Abonnementene gir også fri roaming i EU/EØS-landene.
  • «Mixit» er et annet tilbud fra MyCall som gir deg muligheten til å sette sammen ditt eget abonnement etter dine behov. Du kan velge mellom forskjellige datapakker, taleminutter og SMS-er, og velge de landene du ønsker å ringe til.
  • MyCall tilbyr også kontantkort for de som ikke ønsker å binde seg til et fast abonnement. Med kontantkort kan du velge å betale kun for det du bruker, og det er ingen faste kostnader eller bindinger.

Passer MyCall for deg – fordeler og ulemper  

Hos MyCall er det dessverre ikke mulig å kjøpe en ny mobiltelefon direkte fra dem. Derfor passer MyCall abonnementer best for kunder som allerede har en telefon fra før av, eller ønsker å kjøpe en mobil uavhengig av abonnement. For mange er dette en fordel da kunden ikke trenger å binde seg til et abonnement ved kjøp av mobil.

Når det gjelder ekstratjenester er tilbudet fra MyCall ganske mangelfullt. Operatøren tilbyr ingen underholdning som for eksempel strømming av musikk eller video. Dette kan være en ulempe for noen kunder som ønsker å ha tilgang til en rekke tjenester i tillegg til mobilabonnementet. Data kvotene i Norge er også ikke de beste.

Det eneste tilbudet av ekstrafunksjoner fra MyCall er en funksjon som gjør det mulig å sende SMS selv når kontantkortet er tomt, og muligheten til å overføre ringeminutter fra et kontantkort til et annet via SMS. Til forskjell fra de fleste andre leverandører tilbyr Mycall også gratis SMS i hele verden i en del av deres abonnementer.

Selv om tilbudet av ekstrafunksjoner og tjenester fra MyCall er begrenset, kan det være et godt valg for de som leter etter et rimelig mobilabonnement uten ekstra kostnader og unødvendige tjenester. Spesielt deres utvalg av datapakker og gode priser for samtaler i utlandet skiller dem positivt ut blant konkurrentene.

MyCall
8.0/10