Hva er et spesialnummer, og hva koster det å ringe?

Spesialnummer er alle nummer utenfor de nummerseriene som er tildelt vanlige mobilabonnenter som deg og meg. Noen av disse er tre, fire og fem sifre lange, mens andre har vanlig lengde, på åtte siffer.

Det er Norsk Kommunikasjonsmyndighet som tildeler nummerserier til ulike formål via sin nummerplan for telefoni. Av nummerplanen ser vi blant annet at 100-115 er såkalte standardiserte spesialnummer. Her inngår politi, brannvesen og ambulanse. Disse numrene kan, 112, 113 og 110, er nødnumrene, og kan ringes gratis, selv uten penger på f.eks. kontantkortet.

Vi finner også 02000-09999 som ofte brukes som supportnummer (Telenor bruker f.eks. 05000). Serien 1800-1899 er tiltenkt nummeropplysning. Disse seriene koster gjerne en del mer enn vanlig tellerskritt. Det er din teleoperatør som fakturerer ekstra kostnader ved å ringe disse numrene, for eierne.

Nøyaktig hva det koster å ringe spesialnummer varierer, men du skal kunne finne en oversikt på nettsidene til din leverandør. Prisene kan variere mellom ulike mobilabonnement og kontantkort.

Mobilabonnementer
Selskapet har en bred portefølje av produkter og tjenester. Fra mobilabonnementer til bredbånd og TV-tjenester.
4.8
Med sin innovative tilnærming til mobilabonnement, sin desentraliserte organisasjon og personlige nærhet til kundene og har Saga Mobil virkelig satt sitt preg på mobilmarkedet i Norge med.
4.5

Talkmore har alltid hatt fokus på kvalitet- og prisbevisste kunder, og de har som mål at det skal være enkelt å bli kunde og enkelt å være kunde.

 

4.5

 

 

Hvis du er ute etter en løsning som gir deg frihet, fleksibilitet og god verdi for pengene, behøver du ikke lete lenger.

4.5

OneCall har i en årrekke kunne skilte med å ha Norges mest fornøyde mobilkunder, kanskje nettopp på grunn av deres satsning på løsninger som tilpasser prisen på abonnementet etter forbruk.

 

4.5

 

 

MyCall er et mobilabonnement som har spesialisert seg på å tilby gode priser for samtaler i utlandet og er spesielt godt egnet for gjestearbeidere og innvandrere som ønsker å holde kontakt med familie og venner i hjemlandet.

4.5

 

 

 

 

PlussMobil ble startet opp av mediehuset Aller Media, som også står bak noen av Norges meste kjente og kjære aviser og magasiner.

 

4.5

 

 

Prislister hos operatørene

  • Telenor har en meget utfyllende oversikt over spesialnummer, i 800-serien, og de andre seriene vi har vært innom.
  • I OneCall sin oversikt får du også informasjon om hvem en del nummer og underserier tilhører, og flere detaljer rundt hva de enkelte brukes til.

Du vil finne liknende oversikter hos andre operatører, men de vil stort sett inneholde det samme. Vær oppmerksom på at mange bedrifter har alternative telefonnummer, som kan spare deg for mye penger. Ofte ser det penere og enklere ut å vise til et kort nummer på nettsidene sine, men leter du litt, finner du ofte et vanlig nummer som yter samme tjeneste. TLFNR.com er en brukerstyrt nettside som samler slike alternative telefonnummer, slik at du slipper å ringe dyre spesialnummer.