Er Telenor sin dekning så bra som de skal ha det til?

I denne artikkelen skal vi snakke om Telenor og Telenors dekning. Du har kanskje hørt både det ene og det andre om dekningen Telenor tilbyr på sitt nettverk og gjennom 4G data. Selv om det kan være vanskelig å vite helt hva man skal tro på når man hører slike reklamer, så kan vi faktisk bekrefte at Telenor blir kåret til abonnementet med best dekning, år etter år.

Uten at du vet det så dekkes du nok av Telenor

Telenor jobber hardt for å beholde tittelen som Norges beste mobiloperatør når vi snakker om dekning og samtidig være det billigste mobilabonnementet. I dag er det sånn at hele 80% av landets teletrafikk går gjennom Telenors nett og det er noe selskapet absolutt er stolte av. Telenor har også flest basestasjoner i hele Norge og har i dag 8000 basestasjoner spredt over hele landet. Dette gjør at 4G og 5G nettet skal fungere godt over hele landet, samt at du skal kunne snakke i telefonen omtrent uansett hvor du er.

I 2020 åpnet Telenor 5G-nettet sitt som den første operatøren i Norge og nå jobber de for at det skal få til et landsdekkende 5G nett innen 2024. For selv om Telenor har svært god dekning så er det dessverre ikke slik at dette fantastiske 5G når frem til alle kriker og kroker i vårt langstrakte land. Kanskje er du en av dem som ikke har fått kjenne på den revolusjonerende 5G-dekning, men likevel skal du ikke se bort ifra at du fremdeles benytter deg av telenor-dekning der hjemme. Telenor har nemlig dekning der 99,9% av befolkningen bor, så det er jo ganske gode tall likevel.

Det jobbes på spreng

Telenor har ansatt flere dekningsdirektører som reiser rundt i landet for å sjekke hvordan dekningen er på de forskjellige stedene. Det hoved direktøren legger merke til på hans årlige rundtur rundt i landet er at selv om Telenor dekker 99,9% av befolkningens boliger, så er det fremdeles «kun» 96,8 % av landets areal som er dekket. Det vil si at du kan være litt uheldig å sette opp et telt på en av kvadratmeterne som Telenor ikke har rukket å dekke enda.

Selv om Telenor har et imponerende nettverk og dekning jobber de fremdeles på spreng for å forbedre det. I år (2021) har storbyene i Norge fått kjenne på en lettere hverdag med 5G nettet og det skal også resten av landet innen 2024 er omme. Så langt er innsatsen til Telenor bemerkelsesverdig. De jobber hardt for at de skal kunne gi den beste dekningen over hele landet, uansett hvor du befinner deg.

Vi tror at her må vi rett og slett konkludere med at: ja, dekningen og nettverket til Telenor er faktisk så bra som de skal ha det til. Hvert fall enn så lenge.