Mobilabonnement med data rollover

De færreste av oss bruker nøyaktig like mye mobildata hver måned. En måned bruker du kanskje mye data fordi du har vært på reise, mens de neste månedene ender du opp langt under datakvoten din.

Hos de fleste operatører har du enten valget mellom å oppgradere til et større abonnement, eller kjøpe en ekstra datapakke.

En nyhet på det norske markedet i år, er noe som kalles "data rollover" (også kjent som "carryover data"). Det betyr at mobildata du ikke brukte opp forrige måned, overføres til neste måned.

La oss si at abonnementet ditt har 1GB mobildata inkludert per måned, men at du i januar bare brukte 700MB. Med data rollover vil de resterende 300MB bli overført til februar, slik at du denne måneden får en kvote på 1300MB.

Dette betyr med andre ord at du kan bruke mindre data på vårparten, og spare opp ekstra data til sommerferien.

Med mobilabonnement hos operatører som ikke tilbyr data rollover vil man som regel prøve å holde seg rett under datagrensen hver måned, slik at man unngår å betale for hver MB overforbruk. Mange legger inn en sperre på telefonen et lite stykke under den mengden data som er inkluderg i abonnementet. Hvis man gjør dette, går man altså glipp av siste rest av datatrafikken, men med carryover data blir hver eneste ubrukte MB tatt med til neste måned.

Det var ICE.net som var først ute med å tilby dette i Norge. I ukene etter, fulgte OneCall, Talkmore, Telia, m.fl. Sannsynligheten er sto for at samtlige norske teleoperatører vil tilby dette til sine privatkunder iløpet av 2017.