Kontantkort eller abonnement uten månedsavgift?

Enten du selv bruker telefonen lite, eller barna skal ha sin første telefon, kan kontantkort være en bra løsning. Da betaler du inn en sum på forskudd, og så trekkes forbruket direkte derfra. Men det finnes også abonnement uten månedsavgift, hvor, i likhet med kontantkort, betaler kun for forbruk.

Når bør jeg velge kontantkort?

Kontantkort egner seg best når du vil ha full kontroll. Når det innbetalte beløpet er oppbrukt, kan du ikke belastes mer, og kostnadene blir dermed veldig forutsigbare. Dette er en god løsning for barn, siden de vil måtte lære seg å fordele forbruket over en periode.

En ulempe med kontantkort er derimot at man kan gå tom for penger. Noen operatører tilbyr tilleggstjenester som lar barna få tak i foreldrene, selv med tomt kontantkort. Et eksempel på dette er Telias (tidl. NetCom) Trådløs Familie. Dette er en gratistjeneste for familier hvor flere har abonnement og kontantkort fra Telia, som gjør at de kan ringe hverandre gratis. Andre operatører har liknende tjenester.

Når bør jeg velge abonnement uten månedsavgift?

I motsetning til kontantkort, som baserer seg på forhåndsbetaling, betaler du på etterskudd med de fleste andre abonnement. Mange operatører tilbyer abonnement uten månedsavgift, men hvor du heller ikke får «Fri bruk» av noe slag. Du betaler ganske enkelt for det du bruker.

Noen av disse har imidlertid en minimumsfakturering, som betyr at du f.eks vil bli fakturert 49 kr per måned, selv om du brukte telefonen for mindre enn dette foregående måned. Dette kan derfor bli noe dyrere enn kontantkort for noen. Hvis du likevel regner med å bruke telefonen for rett over femtilappen per måned, kan disse abonnementene være midt i blinken. Du slipper å passe på å fylle opp saldoen, samtidig som du ikke betaler for en masse inkluderte ekstratjenester som andre abonnement gjerne inneholder.

Sammenligning ved lavt forbruk

Med priskalkulatorene i margen på denne siden, kan du sjekke hva som passer best med ditt forbruk. Vi har satt inn noen eksempelverdier, men det er ikke sikkert disse passer for deg. Du kan fritt endre antall ringeminutter, SMS osv. for å finne ut hva som blir billigst for deg.