Hvordan bytte mobilabonnement?

Å bytte mobilabonnement i Norge er mye enklere enn det mange tror. Denne artikkelen vil veilede deg gjennom prosessen, og besvare de spørsmålene som oftest dukker opp under veis.

Steg 1: Finn ønsket mobilabonnement

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvilket abonnement du vil bytte til. Se på tidligere mobilregninger – hvor mye bruker du i snitt per måned? Ringer du såpass mye at du har behov for et “Fri bruk”-abonnement, eller klarer du deg med et par timer på telefonen hver måned? Våre priskalkulatorer kan hjelpe deg til å finne ut hva som passer best for akkurat deg.

Steg 2: Bestilling

Bestilling av abonnement skjer som regel via teleoperatørens nettsider. Du fyller ut informasjon om deg selv, samt personnummer. Personnummeret bruker operatøren bl.a. til å hente ut din adresse fra folkeregisteret, hvor simkort og startpakke blir sendt til.

Du vil også bli kredittsjekket. Resultatet av dette får du somregel i form av et separat brev i posten, fra det firmaet som utførte kredittsjekken. Operatørene ønsker å kredittsjekke kundene sine for å forsikre seg om at de er betalingsdyktige, og har evne til å betale mobilregningen sin.

Umiddelbart etter bestilling vil du få en velkomstmail på epost, og noen dager senere, nytt simkort i posten. Husk å sjekke hva slags simkort din telefon støtter, og velg dette, eller gi beskjed til teleoperatøren når du bestiller.

Steg 3: Ta det nye simkortet i bruk

I brevet du får fra operatøren, sammen med simkortet, vil det stå opplyst hvilken dato og klokkeslett det nye simkortet er aktivt fra. På dette tidspunktet vil ditt forrige simkort slutte å fungere, og du må bytte over til det nye.

Simkortet du får i posten vil ha et vedlagt dokument med PIN-kode og PUK-kode. Disse bør du ta godt vare på. PIN-koden trenger du til å låse opp simkortet når du skrur på telefonen med det nye kortet. PUK-koden brukes til å gjenåpne kortet hvis du har skrevet feil pinkode for mange ganger på rad. Du kan selv endre PIN-koden til noe som er lettere å huske, senere, mens PUK-koden er fast.

Så snart du har låst opp det nye simkortet, og du har fått dekning på telefonen, er skiftet av mobilabonnement over. Gratulerer!

Ofte stilte spørsmål om bytte av abonnement

Må jeg avbestille mitt nåværende abonnement før jeg bestiller hos en annen leverandør?

Nei, når du legger inn en bestilling av mobilabonnement hos en ny leverandør, vil de også sørge for at din forrige teleoperatør får beskjed, og avslutter abonnementet hos dem.

Må jeg få nytt telefonnummer, eller kan jeg beholde det gamle?

Du kan bytte telefonnummer, hvis du ønsker, men det vanligste er å beholde eksisterende nummer. Å få nytt telefonnummer koster typisk et par hundre kroner. Hvis du bare vil bytte abonnement, og beholde det gamle nummeret, koster dette vanligvis ikke noe ekstra.

Mobilabonnementer
Selskapet har en bred portefølje av produkter og tjenester. Fra mobilabonnementer til bredbånd og TV-tjenester.
4.8

Talkmore har alltid hatt fokus på kvalitet- og prisbevisste kunder, og de har som mål at det skal være enkelt å bli kunde og enkelt å være kunde.

 

4.5

 

 

Hvis du er ute etter en løsning som gir deg frihet, fleksibilitet og god verdi for pengene, behøver du ikke lete lenger.

4.5

OneCall har i en årrekke kunne skilte med å ha Norges mest fornøyde mobilkunder, kanskje nettopp på grunn av deres satsning på løsninger som tilpasser prisen på abonnementet etter forbruk.

 

4.5

 

 

MyCall er et mobilabonnement som har spesialisert seg på å tilby gode priser for samtaler i utlandet og er spesielt godt egnet for gjestearbeidere og innvandrere som ønsker å holde kontakt med familie og venner i hjemlandet.

4.5

 

 

 

 

PlussMobil ble startet opp av mediehuset Aller Media, som også står bak noen av Norges meste kjente og kjære aviser og magasiner.

 

4.5

 

 

Med sin innovative tilnærming til mobilabonnement, sin desentraliserte organisasjon og personlige nærhet til kundene og har Saga Mobil virkelig satt sitt preg på mobilmarkedet i Norge med.
4.5